به گزارش قدس خراسان، رضا سلمآبادی در اولین جشنواره علمی، ترویجی و تکریمی زکات خراسان رضوی که در روستای زندهجان از توابع شهرستان کاشمر برگزار شد، با اشاره به اهمیت توجه به موضوع مکارم اخلاقی در جوامع انسانی اظهار کرد: در حال حاضر کمتر در دنیا به مکارم اخلاقی پرداخته میشود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی بیان کرد: بر اساس آمار و ارقام مردم خراسان رضوی و شهرستان کاشمر برای کمک به هم نوع، انجام کار خیر، انفاق و احسان در حوزه مکارم اخلاق با یکدیگر رقابت دارند.
وی با بیان اینکه همیشه نباید منتظر کمکهای دولت ماند، عنوان کرد: قسمت اعظمی از منابعی که برای نیازمندان مصرف میشود از محل کمکهای مردمی است.
سلمآبادی اظهار کرد: اگرچه از چند سال قبل شرق کشور متأثر از خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی است و عملاً کشاورزان با مشکلات بسیاری مواجهاند اما بر اساس آمار، پارسال ۱۵۴ میلیارد تومان برنامه عملیاتی کمیته امداد بوده ولی بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان تحقق داشتهایم و این نشان میدهد مردم خراسان رضوی دیندار و معتقد هستند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی گفت: امسال دبیرخانه شورای زکات کشور سهم خراسان رضوی را از زکاتی که باید جمعآوری کند ۲۰۱ میلیارد تومان ابلاغ نموده و با وجود اینکه سال سختتری به لحاظ خشکسالی و بیآبی داریم ولی در ۴ ماهه ابتدای امسال ۱۱۱ میلیارد تومان تحقق پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه در ۴ ماهه ابتدای امسال باید ۴۰ میلیارد تومان تحقق پیدا میکرد ولی در واقع نزدیک به سه برابر رقم ۴ ماهه ابتدای امسال تحقق پیدا کرده است، افزود: یکی از برنامههای کمیته امداد در ایام ماه محرم اطعام و احسان حسینی است که بیش از ۱۳۵ درصد نسبت به پارسال رشد داشته است.
سلمآبادی این آمار را در کشور ۳۵ درصد اعلام کرد و گفت: این میزان غذا مختص خانوادههای نیازمند در خراسان رضوی پخت میشود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی خاطرنشان کرد: طی چند سال ۱۳۲ هزار حامی در خراسان رضوی داشتیم اما از ابتدای امسال تاکنون ۲۰ هزار حامی به این تعداد اضافه شده و به ۱۵۲ هزار حامی رسیده است.
وی با اشاره به اینکه خراسان رضوی در سطح کشور طی ۴ ماهه ابتدای امسال رتبه اول کمکهای نقدی حامیان به فرزندان یتیم و محسنین را دارد، اظهار کرد: این رقم پارسال ۱۹۲ میلیارد تومان بوده است.
نگاه به زکات امر عبادی باید باشد
حجتالاسلام ابوالقاسم یعقوبی از اساتید حوزه علمیه قم در این جشنواره با بیان اینکه نماز و زکات دوگانه به هم پیوسته هستند، گفت: نماز نماد اتصال با پروردگار و زکات نمونهای از اتصال خلق خدا با همنوعانش و کمک به آنها و نجات دادن از فقر و تنگدستی است.
وی بابیان اینکه زکات در اسلام از اهمیت خاصی برخوردار است، اظهار کرد: زکات موضوع اقتصادی نیست، بلکه یک بحث خودسازی، انسانسازی، جامعه سازی و در نهایت تمدن سازی است.
نماینده سابق ولی فقیه در استان خراسان شمالی افزود: جامعه دینی برای اینکه یک جامعه الهی باشد باید ابتدا جامعه انسانی و عاطفی باشد.
وی با تأکید بر اینکه با پرداخت زکات باید اموال خود را بیمه نمود، بیان کرد: با پرداخت زکات لقمههای حلال در جامعه زیاد میشود و مال طیب و طاهر میشود.
یعقوبی افزود: نگاه به زکات امرعبادی باید باشد نه صرف کمک به دیگران، در روایات زکات به معنای گوناگونی به کار رفته است.
وی با بیان اینکه هر آنچه خداوند به شما داده باید زکات آن را بپردازید، اظهار کرد: اگر اینگونه باشد جامعه زیبایی خواهیم داشت.
۱۴۲۱ فرزند یتیم و محسن نیازمند حمایت خیرین هستند
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان کاشمر در این جشنواره گفت: کمیته امداد امام خمینی شهرستان کاشمر حدود ۶۵۰۰ خانوار یا ۱۳۰۰۰ نفر را تحت حمایت خود دارد.
مجید حسینزاده از تحت پوشش قرار داشتن حدود ۲۰۰۰ هزار دانشآموز و ۱۱۹ طلبه و دانشجو خبر داد و خاطرنشان کرد: هزینههای درمان ۳۰۰ بیمار زمینگیر و صعبالعلاج با کمک خیرین تأمین میشود.
وی تصریح کرد: شهرستان کاشمر با توجه به موقعیت جغرافیایی و خشکسالیهای پی در پی و برخی سیاستهای اشتباه در حوزه کشاورزی باغداران را متضرر نموده و عملاً درآمد انگور و کشمش کشاورزان که از مصادیق زکات محسوب میشود؛ کم شده است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان کاشمر با اشاره به اینکه علیرغم تمامی مشکلات موجود پارسال بیش از ۴۰۰۰ اصله درخت در شجره طیبه ثبت و ضبط شد، بیان کرد: اکنون ۱۴۲۱ فرزند یتیم و محسن شهرستان کاشمر نیازمند حمایت خیرین هستند.
وی در همین خصوص از خیرین خواست قسمتی از ایتام شهرستان را تحت پوشش قرار دهند و حمایت کنند.
در پایان مراسم از زکات دهندگان برتر شهرستان کاشمر تجلیل شد.
نظر شما